Hrvati: Nema prebogatih gostiju jer nemamo šta da im ponudimo

Bogati turisti, milioneri i milijarderi, želja su svake turističke destinacije. Međutim, da bi se do tih gostiju došlo, pored geografskih odlika, država u ponudi mora imati i sve ono što žele oni sa milionima na računu. A žele svašta.

masaža

Marko Petrović-Poljak, menadžer u agenciji Kompas iz Hrvatske, za portal PunKufer, u okviru Jutarnjeg lista, ističe kako se u Hrvatskoj može naći sve više luksuznih nekretnina za iznajmljivanje, ali da njima često nedostaju usluge poput menadžera vile, batlera, vozača, raznih prevoznih sredstava… Takvi gosti traže i stalne kuvare u svojim vilama, svakodnevno čišćenje, masere, frizere i sopstvene vodiče.

Za ovakve goste važi pravilo i da je samo nebo granica. Tako oni imaju zahteve da im se donese beluga kavijar iz Rusije, ili da im se spreme školjke prstaci, čije sakupljanje je zakonom zabranjeno, ali i primera radi da im se u sklopu vile obezbedi livada na koju mogu da sleću sopstvenim helikopterom.

Broj gostiju koji na odmoru zahtevaju luksuz u Hrvatskoj stagnira, tvrdi Petrović-Poljak.

„Danas više nema prevelikog pravila iz kojih država dolaze, ali gledajući statistike ipak možemo reći da su to gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, Engleske, baltičkih ili skandinavskih destinacija tipa Belgija, Holandija. Ako pričamo o klijenteli koja sebi ipak može priuštiti dozu luksuza po nešto prihvatljivijim cenama, a tu onda govorimo o otprilike 3.000 evra nedeljno za vilu od 8 do 10 ljudi, tu pretežno dolaze Englezi, Nemci i skandinavsko tržište“, dodaje hrvatski menadžer.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com