Internet sve pamti: Kako se IKEA obrukala u Hrvatskoj

Slučaj izvesne Splićanke, koja je u hrvatskoj IKEA-i kupila fotelju za 120 evra, a potom saznala da ta ista fotelja u prodavnici u Gracu košta 70 evra podigla je veliku prašinu u Hrvatskoj, a švedskoj kompaniji donela negativan PR. Reakcije IKEA-e na ovaj slučaj nimalo nije pomogao samoj kompaniji, baš suprotno.

Kako piše blog DraganaDjermanovic.com, u tekstu „PAZI: pametni kupci na vidiku – hrvatska IKEA bad neighbor„, Jutarnji list je objavio tekst o ovom događaju, nakon kojeg je IKEA obrazložila svoju cenovnu politiku, a onda se saplela i glasno tresnula na Internet ledu – tekst sa sajta Jutarnjeg lista je „misteriozno nestao“.

„Na primer samo ovo misteriozno nestajanje članka sa jutarnjeg iniciralo je pisanje mog blog posta, re-objavljivanje iste vesti na desetinama drugih lokacija, buru na fejsbuku, kao i nove polemike na tviteru. Rezultati pretrage ‘IKEA u Hrvatskoj’ nikada neće biti isti! IKEA Hrvatska će još dugo dugo za sve pametne kupce biti skuplja i lošija opcija“, ističe autorka bloga.

U raspravi na društvenoj mreži Tviter, IKEA je istakla da je oko 7.000 artikala u njihovim hrvatskim prodavnicama, od ukupno 9.500, jeftinije nego u Gracu branivši svoju marketinšku kampanju kojoj Hrvatima ne preporučuje odlazak u Grac jer su „šanse da uštede minimalne“. Ostali artikli, onih 2.500, su očigledno skuplji. Među njima i sporna fotelja. U ovom slučaju skuplja i za samu IKEA-u nakon neuspelog zataškavanja slučaja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com