Izbeglice ubiše Merkelovu

Do izbegličke krize prepopularna nemačka kancelarka Angela Merkel upravo toj krizi može zahvaliti na oštrom padu popularnosti. Kako je pokazalo istraživanje ARD Deutschlandtrend-a, čak 81 odsto Nemaca se ne slaže sa politikom koja država vodi po pitanju izbeglica.

Supporters of the far-right National Democratic Party (NPD) hold a placard and a German flag during a march in Riesa, Germany, September 9, 2015. REUTERS/Fabrizio Bensch

Kada su u pitanju samo glasači Angele Merkel, tačnije pristalice njene Hrišćansko-demokratske unije, njih 67 odsto misli da Nemačka ne drži izbegličku situaciju pod kontrolom.

Najveći broj ispitanih građana u ovom istraživanju, njih 88 odsto, smatra da bi izbeglicama trebalo ukinuti mnoge beneficije ukoliko ne uspeju da se „integrišu u nemačko društvo“. U vezi sa tim, nemačka vlada je nedavno donela odluku da se izbeglicama naplaćuje 10 evra mesečno za „troškove kurseva nemačkog jezika i integracije“.

U ovom istraživanju je obrađena i popularnost do skoro neprikosnovene Angele Merkel. Sa 57 odsto podrške u julu prošle godine, ona je pala na tek 38 odsto sada, što je njen najgori rezultat otkako je postala kancelarka Nemačke.

P

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com