Junker 12. septembra objavljuje ukidanje letnjeg-zimskog računanja vremena

Očekuje se da predsednik Evropske komisije Žan Pol Junker 12. septembra objavi zakonodavnu inicijativu o ukidanju dosadašnjeg načina računanja vremena u Evropskoj uniji poznatog kao „letnje-zimsko računanje vremena“, objavili su nemački mediji.

Kako je objavio nemački list „Westfalenpost“ od 4,6 miliona Evropljana, koji su učestvovali u anketi Evropske komisije, više od 80% se izjasnilo protiv sadašnje primene računanja vremena dvaput godišnje. Prema istom izboru, većina Evropljana je za to da se ubuduće cele godine vozi sadašnje „letnje vreme“.

Izjašnjavanje Evropljana trajalo je, na specijalnom sajtu Evropske komisije, od 5. jula do 16. avgusta ove godine. Evropska komisija još nije zvanično potvrdila ove rezultate.

Evropskoj komisiji je inicijativu za ukidanje letnje-zimskog računanja vremena podneo Evropski parlament, koji je podržao predlog češkog poslanika Pavela Svobode. Svoboda se pozvao na to da je u medjuvremenu dokazano da promene računanja vremena ne donose energetske uštede, a nanose štetu zdravlju ljudi i životinja.

Rusija i Kina već su ukinule letnje-zimsko računanje vremena.

One thought on “Junker 12. septembra objavljuje ukidanje letnjeg-zimskog računanja vremena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com