Koja je kola najbolja?

Test je zbilja malo čudan i bez dovoljno podataka o okolnostima testiranja, ali Frankfurter algemajne am zontag je objavio sopstvenu analizu koja treba da odgovori na pitanje: koja je kola, od većeg broja marki tog napitka koji se nude na nemačkom tržištu, najbolja. Odnosno, koja za traženu cenu od sebe daje najviše: dobrog ukusa, kofeina, najduže ostaje gazirana…

I pokazalo se, da su Nemci u pravu: njih 37 odsto starijih od 14 godina je u Potrošačkoj i medijskoj analizi VuMA 2015 izjavilo da je tokom poslednje četiri nedelje pilo Coca Colu!

Ocenjivano je pet karakteristika i Coca Cola je po dve karakterisike (ukusu i Coolness faktoru iz ankete medju studentima) dobila ocenu jedan, po dve karakteristike ocenu dva  (cena i sadržina ugljen-dioksida posle pet sati u otvorenoj čaši), i samo po jednoj karakteristici ocenu četiri  (po premaloj sadržini kofeina – 10 mg na 100 mililitara).

Na drugom mestu sa ocenom 2,4 je Fritz Cola iz Hamburga, koja je najgoru ocenu dobila po kriterijumu cene jer je najskuplja (1 litar 2,70 evra), ali i dvaput ocenu jedan  (po količini ugljen dioksida posle pet sati u otvorenoj čaši i Coolness faktoru: ne sme da fali ni u jednom vidjenom kafeu).

Na trećem mestu je Sinalco cola (2,6) koja je osvojila samo jednu jedinicu (ili ocenu jedan) po ceni od 90 centi za litar.

Ubedljivo je na nemačkom tržištu navodno najjevtinija Aldijeva Topstar cola sa 26 centi za litar, ali se nije plasirala medju prvih pet najboljih kola.

Najveći konkurent Coca Cole Pepsi cola na petom je mestu bez ijedne ocene 1,  sa ukupnom ocenom 3,2. Pepsi cola je dobila jednu dvojku, dve trojke i dve četvorke.

U Nemačkoj je 1 (jedinica) najbolja ocena.

Podsetimo, slično istraživanje izvršio je i Financial Times. Prema njihovom sudu Coca Cola je zauzela drugo mesto, a prvo nepoznati brend jednog supermarketa.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com