Kostiću se ne sprema linč u Portorožu, ali neće biti ni ruža

„Niko neće Kostića linčovati zbog dolaska, ali verovatno ga neće ni dočekati sa ružama“, ovako je Jaka Vran, novinar iz Slovenije, za portal Ekonomske Vesti prokomentarisao informaciju da je Miodrag Kostić kupio portoroški Kempinski Palace, najluksuzniji hotel na slovenačkoj obali.

CrtSlavecPhotography

 

Vran dodaje da se u Sloveniji još ne spominje da je ova transakcija zvanična, ali da su svi pričali o tome da će Kempinski Palace kupiti biznismen iz Srbije.

„Ovde se priča o malo široj slici. Portorož kao destinacija ima veoma dobru popunjenost hotelskih kapaciteta, a svi hoteli su u crvenom (minusu prim.aut). To je ili zbog nekih loših odluka iz prošlosti ili zbog nestrateških vlasnika, koji su izvlačili sredstva iz hotela, a glavni biznis im je nešto drugo“, ističe Jaka Vran, koji celokupnu priču o portoroškim hotelima, kako sam kaže, prati godinama.

Kada je sam slučaj Kostić – Kempinski u pitanju, Vran kaže da se u Sloveniji plaše da će se Kostić ponašati kao neki drugi novi vlasnici hotela na slovenačkoj obali.

„Ovog proleća prodao se paket pet drugih hotela Hrvatima i sada su svuda problemi. Ne komuniciraju ni sa kim, ima mobinga, ne poštuju slovenačko zakonodavstvo, a sada će i otpuštati zaposlene. Svi se nadaju da će Kostić biti drugačiji“, kaže Jaka Vran.

Kempinski Palace

Sam hotel koji je Kostić kupio za 25 miliona evra je propadao od devedesetih do 2006. godine, kada je u njega zvanično uloženo 70, a nezvanično preko 100 miliona evra.

„Pitanje je da li je renoviranje bilo preskupo ili je prodat ispod cene? To niko ne zna…“, kaže Vran, koji kao najveći problem u ovoj priči vidi to što je Slovenija rasprodala skoro sve turističke kapacitete u „najturističkijem kraju, koji godišnje napravi preko milion noćenja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com