Lindner : Naoružavanje Bundesvera pitanje istorijskih dimenzija

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner(FDP) danas je oštro kritikovao držanje opozicione Hrišćansko – demokratske unije(CDU) u raspravi o pitanjima isporuke teškog naoružanja Ukrajini i izmenama Ustava potrebnim za vanredno ulaganje 100 milijardi evra u modernizaciju Bundesvera.

On je, kako vest DPA prenosi Biznis insajder, prebacio šefu CDU Fridrihu Mercu strančarenje u raspravi o „pitanju istorijskih dimenzija“ kakvo je pitanje 100 milijardi evra vanredno planiranih za modernizaciju Bundesvera.

Merc je naime izjavio da Semafor koalicija neće u toj stvari od CDU dobiti nijedan glas više nego što je neophodno potrebno.

(Inače, sa planiranim povećanjem redovnih troškova Bundesvera, nemački vojni budžet će ove godine biti treći po veličini na svetu, posle vojnog budžeta SAD i Kine).

Nameru CDU da na glasanje u Bundestagu iznese inicijativu o isporuci teškog naoružanja Ukrajini, Lindner je nazvao „opasnom igrom“ čiji je cilj da „vladajuću koaliciju dovede u teškoće i tako ukupno destabilizuje Vladu“.

„U vreme rata u Evropi, ja za takav oblik partijsko-političkih manevara, nemam razumevanja“, rekao je Lindner.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com