Makron strepi od subote, skroz odustaje od povećanja poreza na gorivo

„Imamo razloga da slutimo veoma veliko nasilje“, objavila je u sredu Jelisejska palata, pošto su pozivi za četvrti talas mobilizacije širom Francuske ,za subotu 8. novembra, nastavili da se množe.

Pošto je više puta menjala svoj stav, prelazeći ka sve popustljivijim, Jelisejska palata je u sredu uveče objavila jasno i glasno da bezuslovno odustaje od povećanja poreza na gorivo, citirao je Franceinfo.

Sa sastanka Saveta ministara, francuski predsednik Emanuel Makron je pozvao „sve političke i sindikalne snage, poslodavce da objave pozive, jasne i eksplicitne, na mir“, preneo je francuskim medijima portparol vlade Benjamin Grivo.

Francuski premijer Eduard Filip je takav poziv već objavio: „Svi akteri javne diskusije, politički funkcioneri, sindikalni funkcioneri, izdavači i gradjani biće odgovorni za svoje izjave tokom dana koji dolaze“.

Jelisejska palata je gradjanima uputila i obećavajući ponudu: “Gradjanska i parlamentarna diskusija tokom nedelja i meseci koji dolaze omogućiće pronalaženje rešenja i finansiranja koja idu u pravcu ekološke tranzicije, rešenja koja će sačuvati kupovnu moć naših sugradjana“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com