Mamić: Nisam kriv!

Zdravko Mamić, predsednik NK Dinamo iz Zagreba, pred istražiteljima hrvatskog USKOK-a negirao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, izjavila je njegova advokatica Jadranka Sloković.

mamić3

„Mamić je porekao sve što mu se stavlja na teret. Vrlo je detaljno izneo svoju odbranu. Objasnio je taj celi sistem transfera“, rekla je Slokovićeva, prenosi portal jutarnji.hr.

Ona je dodala da su USKOK-ove sumnje „rezultat apsolutnog nepoznavanja propisa koji se odnose na transfere“.

„Radi se o tome da je zaista neistinito navedeno da su određeni ugovori falksifikat, ugovori su bili takvi kakvi jesu i mislim da ćemo u daljem toku postupka, pogotovo s veštačenjem, dokazati da ništa od onoga što je navedeno nije tačno. Mi ćemo ponuditi koliko god hoćete ugovora da se i u drugim slučajevima postupalo na isti način, odnosno da su se na taj način rešavala određena dugovanja prema igračima“, dodala je Sloković.

Zdravko Mamić, kao i njegov brat Zoran, noć će provesti u pritvoru na Oranicama, a sutra se očekuje da USKOK podnese zahtev za određivanjem istražnog pritvora.

Njih dvojica se sumnjiče za utaju poreza, davanje i primanje mita, kao i za niz drugih finansijskih malverzacija. Sveukupno, sumnja se da su Zdravko i Zoran Mamić NK Dinamo iz Zagreba oštetili za 117 miliona kuna, što je oko 1,5 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com