Obnova pruge Beograd-Bar počinje do kraja godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će obnova pruge Beograd – Bar, kroz Srbiju, početi do kraja ove godine, kao i da će se finansirati sredstvima ruskog kredita u iznosu od 200 miliona dolara.

Mihajlovićeva je, prilikom obilaska obnovljene deonice te pruge između Valjeva i Lastre, rekla da će biti rekonstruisano 200 kilometara te pruge kroz Srbiju i da će, prema prvim procenama, za te radove biti potrebno najmanje godinu dana.

„Očekujemo da do kraja godine počne rekonstrukcija i da se vratimo na projektovanu brzinu i, pre svega, na projektovano vreme od osam časova i da konačno idemo do Crne Gore onako kako smo to nekad činili“, navela je ona.

Mihajlovićeva je ukazala na to da je deo pruge, koji je bio oštećen na dva mesta između Valjeva i Lastre u majskim poplavama, sada potpuno obnovljen i da se od 5. marta saobraćaj na toj deonici normalno odvija.

Prema njenim rečima, Železnice Srbije su od maja prošle godine do danas izgubile gotovo milijardu dinara kada se uzme u obzir izgubljeni prihod od prevoza robe i putnika.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com