Milanović: Beograd u dogovoru sa Budimpeštom šalje izbeglice samo u Hrvatsku

Srbija u dogovoru s Budimpeštom organizovano šalje izbeglice samo na granicu s Hrvatskom, koja ih ne može primati u tolikom broju i zato je uvedena blokada granice, rekao je danas na konferenciji za medije hrvatski premijer Zoran Milanović.

Milanović

Srbija pušta da izbeglice neorganizovano tumaraju zemljom, ali samo dok se ne okupe na severu, a onda ih organizovano šalje samo na hrvatsku granicu, rekao je Milanović.

„To se radi u organizaciji srpske kancelarcije za izbeglice“, naglasio je. „Zašto to rade? Zato jer imaju dogovor s Budimpeštom“, rekao je premijer.

U samo jednom danu na hrvatsku je stranu upućeno 9.000 ljudi što je previše da bismo ih mogli organizovano primati kao što smo to radili do sada. „To tako ne može“, naglasio je Milanović. „Ili neka u Srbiji osnuju kampove za izbeglice, kao što smo ih osnovali mi, ili neka ih deo šalju na Horgoš“.

Napomenuo je da blokada granice koju je Hrvatska uvela kao odgovor na takvo ponašanje nije bila diskriminatorska. „Nije bila protiv srpskih kamiona, bila je protiv svih kamiona, i hrvatskih“, rekao je.

Ali je Srbija odgovorila paketom mera koji su isključivo prema hrvatskim kamionima i hrvatskoj robi, tvrdi Milanović. „To je na štetu Srbije, to je sečenje grane na kojoj sede“, rekao je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com