Vučić: Srbija na sumanute mere neće odgovarati

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne želi da odgovara na odluku Hrvatske da onemogući ulaz srpskim vozilima.

„Srbija na sumanute mere neće da odgovara. Mislili smo da je davno prošlo vreme kada se ulazilo u autobus i govorili ‘ti, ti i ti, ne možeš dalje'“, rekao je Vučić za B92.

Kako je naveo, Srbija je morala da posle četiri dana odgovori ekonomskim merama na hrvatsku blokadu i da to „svi u svetu razumeju“.

Premijer je rekao i da neće da dozvoli da se Srbija i Hrvatska smeštaju u isti koš i istakao da to ne rade ni visoki evropski zvaničnici kao što su Federika Mogerini ili Johanes Han.

„Zvaničnici EU su nedvosmisleno rekli, i to pred predstavnicima Hrvatske, da Srbija u ovome nema krivice, da je krivica na hrvatskoj strani“, rekao je Vučić, koji je ranije danas razgovarao sa evropskim parlamentarcima.

Vučić je rekao da nije dobar način da se razgovara „o orlovima i muvama i šaranju“ i da Srbija neće u tome učestvovati. Kako je dodao, na iracionalne i sumanute mere se ne može odgovarati na racionalan način.

Rekao je i da nije bilo kontakta sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, kao i da je „bio šokiran kada je čuo za ono sa autobusom“.

„Nije mi bilo teško da ga pozovem kada su krenuli sa merama, ali sada moram da vidim da li postoji smisao“, rekao je Vučić.

Srpski premijer je poručio da su građani Hrvatske uvek dobrodošli u Srbiju i da neće biti zaustavljanja putničkog saobraćaja.

„Građani Srbije takođe mogu biti mirni i treba da znaju da mi ni na koji način nismo ništa izazvali“, rekao je Vučić.

Vučić očekuje da će uslediti nove odlučne i jasne reakcije EU i da će problem biti rešen.

„Šteta je ozbiljna i velika. Mi problema u prodavnicama nećemo imati, a nadam se da će sve kratko trajati. Ako potraje, biće zamena za hrvatske proizvode, biće proizvoda i iz Srbije i iz drugih zemalja“, rekao je on.

Takođe, rekao je da se nada da će „uskoro kraj kampanje u Hrvatskoj“ i ponovio da „Srbiji ništa nije smešno u ovoj situaciji“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com