Nemačke kompanije mogle bi učestvovati u privatizaciji

Direktor Odbora nemačke privrede za istok i vodja nemačke privredne delegacije koja je u poseti Srbiji Rajner Lindner izjavio je u utorak da bi nemačke kompanije mogle da učestvuju u završetku privatizacije u Srbiji, navodeći da one vide Srbiju kao ključnu zemlju Zapadnog Balkana.

„Ako bude zanimljivih tendera i projekata, mislim da će nemačke kompanije sigurno biti deo tih tendera i pokušati da kupe te kompanije. Trebaju nam dobri projekti i kompanije koje su sposobne da posluju po evropskim standardima kvaliteta“, rekao je Lindner novinarima uoči razgovora predstavnika nemačkih firmi i srpske privrede u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Lindner je rekao i da je s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o mnogim poslovnim projektima, kao i o poslovnom okruženju u Srbiji, novom Zakonu o radu i fiskalnoj konsolidaciji.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa srpskim premijerom bilo je reči o projektu revitalizacije pruga i poboljšanju poslovanja Metro grupe u oblasti logistike.

Kako je dodao, razgovarali su i o projektima iz oblasti energetike, poboljšanju postojećih kapaciteta i povećanju energetske efikasnosti, ali i o ponudama nemačkih firmi iz oblasti informacionih tehnologija koje bi mogle da učestvuju u poboljšanju kontrole graničnog sistema.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com