Novak Đoković povezao Beograd i Zagreb

Novak Đoković, avion Er Srbije, jutros je sleteo na Međunarodni aerodrom u Zagrebu, čime je ta relacija ponovo uspostavljena nakon 23 godine.

„Visoka delegacija, koju čine predstavnici Vlade Republike Srbije, izvršni menadžment Air Serbia tima, vodeći predstavnici turističkog sektora, zajedno sa predstavnicima medija, pridružila se prvim putnicima na inauguralnom letu za Zagreb. Let je obavljen avionom Airbus A319 Air Serbia-e, koji je dobio ime po najčuvenijem srpskom teniseru. Letelicom su upravljali kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Air Serbia-e i kopilot Biljana Savić, jedna od tri pilotkinje Air Serbia-e“, saopštila je nacionalna avio-kompanija.

Avion Er Srbije je pri sletanju u Zagreb pozdravljen voddenim topovima, a putnike su dočekali Bruno Mazurkievic, generalni direktor Međunarodnog aerodroma u Zagrebu, vodeći predstavnici hrvatskog turističkog sektora i lokalni mediji.

123

„Zagreb je važna nova destinacija u našoj regionalnoj mreži. Posle 23 godine, vazdušni most između ova dva glavna grada ponovo će biti uspostavljen. Ponosimo se time što smo u prilici da doprinesemo približavanju stanovništva i privreda dve zemlje. Uvereni smo da će ova linija pružiti veći izbor za putovanja i doprineti razvoju bilateralne trgovine i turizma“, rekao je generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić i dodao da će Zagreb četvrta destinacija domaće kompanije u Hrvatskoj, nakon što su uspostavljeni letovi za Dubrovnik, Split i Pulu.

„Veoma smo zadovoljni što smo samo tokom prošlog leta prevezli gotovo 50.000 putnika do ovih atraktivnih turističkih destinacija. Uvođenjem letova za Zagreb, nameravamo da se posvetimo razvoju dolaznog turizma tokom cele godine, tako što ćemo našim gostima ponuditi sve ove destinacije u Hrvatskoj, naročito preko našeg partnera sa udelom u vlasništvu, Etihad Airways-a“, zaključio je Kondić.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com