Promena na čelu aukcijske kuće Sotheby’s

Tad Smit, dosadašnji direktor Madison Square Garden-a, novi je izvršni direktor poznate aukcijske kuće Sotheby’s.

Ovaj Amerikanac bio je izuzetno uspešan na čelu MSG-a, kompanije koja u svom vlasništvu ima košarkaški klub Njujork niks i hokejaški klub Njujork rendžers.

Smit će na poziciji izvršnog direktora Sotheby’s-a zameniti dosada neprikosnovenog Vilijama Ruprehta, koji je istovremeno bio i predsednik ove aukcijske kuće, a na toj funkciji će ga zameniti legendarni Domeniko De Sole.

Najveći vlasnici Sotheby’s-a odavno zahtevaju promene u kompaniji, koja poslednjih godina gubi trku sa najvećim rivalom, aukcijskom kućom Christie’s. Danijel Loeb, vlasnik hedž fonda Third Point, koji je većinski vlasnik Sotheby’s-a, zahtevao je prodaju glavnog predstavništva ove aukcijske kuće na Menhetnu, dok je iz investicionog fonda Marcato Capital Management prošlog meseca stigao zahtev da kompanija otpusti finansijskog direktora Patrika Meklajmonta i da pod hitno otkupi svoje deonice u vrednosti od pola milijarde dolara, prenosi britanski Guardian.

Aukcijska kuća Sotheby’s je osnovana 1744 godine u Londonu, a 2006. godine je vlasništvo nad ovom kompanijom prebačeno u Sjedinjene Američke Države.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com