Soroš ne da svoje milijarde

Poznati berzanski spekulant i 30. po bogatstvu čovek na svetu Džordž Soroš rekao je na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti da nije spreman da Ukrajinu pomogne sa svojih milijardu dolara.

Soroš je nedavno autorskim člancima u evropskim medijima pledirao da Evropska unija tu zemlju , koju razaraju sukobi, pomogne većom sumom po ugledu na Maršalov plan, koji su Amerikanci posle Drugog svetskog rata organizovali za Evropu, a pre svega Nemačku.

“Svako treba da rad svoj posao. Ja ću dati svoje milijarde posebno”, rekao je Soros pošto je direktno pitan da li bi u pomoći koju predlaže i sam učestvovao.

Soroš je nedavno posetio Kijev i sastao se sa ukrajinskom predsednikom Petrom Porošenkom.

On je, kako prenosi ruska agencija RIA novosti, rekao da Evropska unija trenutno prolazi kroz stadijum raspada, dok je Rusija u procesu unutrašnjeg jačanja.

“Bio sam tamo pre 25 godina kad je SSSR bio u fazi raspada, a Evropska unija je izbijala u prvi plan, bila je u procesu razvoja…Na žalost, sad se EU nalazi u procesu raspada, EU više nije jedinstvena, a Rusija se, naprotiv, sve više samoutvrdjuje”, rekao je Soroš na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, a prenose ruski mediji.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com