U Hrvatskoj ljuti svi : S evrom ipak došla poskupljenja

„Činjenica je da su se cene digle. Niko nas ne može ubediti u suprotno kad gradjani vide da su cene porasle na svim nivoima“ , grmeo je večeras Krešimir Sever, predsednik Nezavisnih sindikata Hrvatske gostujući na HRT.

„Ovo je krajnji bezobrazluk i rešenje se mora naći“, zaključio je on i podsetio na crne liste kojima se, kako je rekao, protiv korišćenja evra kao izgovora za povećanje cena koristila Slovenija.

Anketirani hrvatski gradjani danas su, uglavnom, tvrdili da su, dva dana posle uvodjenja evra cene porasle negde zaokruživanjem, negde i 10 do 20 odsto.

U Vukovaru su anketirani gradjani tvrdili da su peciva poskupela za 1,5 kunu, a da je hleb poskupeo sa 6 na 7 kuna.

Iako su hrvatske vlasti uveravale da uvodjenje evra ne može biti razlog za povećanje cena.

Ministar privrede u Vladi Hrvatske Davor Filipović održao je danas sastanak sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca.

Posle sastanka, on je ljutito poručio :

„Poručujem svima koji pokušavaju da zarade na teret gradjana, to im neće proći. Vlada će učiniti sve, baš sve, da zaštiti standard gradjana“.

I Filipović je zapretio crnim listama.

U emisiji „Otvoreno“ HRTa, pomoćnica glavnog državnog inspektora Vedrana Filipović Grčić rekla je da je broj prigovora gradjana na cene enormno povećan i da je inspekcija konstatovala da su cenovnici menjani – sad treba utvrditi da li je to bilo opravdano ili ne.

Hrvatska je s prvim danom nove 2023.godine ušla u evro zonu, kao 20. članica.

Sad se plaća i u evrima i u kunama, a kusur se vraća u evrima. Cene su istaknute i u kunama i u evrima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com