Zagreb : Od danas besplatan javni prevoz za starije od 65 godina

Od danas svi gradjani stariji od 65 godina sa prebivalištem u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu imaju pravo da se gradskim javnim prevozom voze besplatno.

Do kraja septembra ove godine to mogu činiti uz ličnu kartu,a posle tog datuma uz besplatni kupon koja važi 12 meseci i može se preuzeti na svim prodajnim mestima Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Ova pogodnost odnosi se na 160 000 ljudi i, kako je za Radio HRT izjavio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, moguća je jer su gradske finansije sredjene.

Istina je da je gradu Zagrebu rejting agencija S&P tri puta za godinu i po dana povećala kreditni rejting i da je on sada na investicionom nivou BBB-, ali je Zagrebački plinarsko društvo nedavno izgubilo posao snabdevanja grada plinom, jer je grad Zagreb ocenio da mu se taj posao ne isplati po ceni koju je ponudila konkurencija iz Medjumurja.Zaposlenima je obećan posao u drugim preduzećima Zagrebačkog holdinga.

Trenutak stupanja na snagu odluke o besplatnom gradskom prevozu za starije od 65 godina zgodan je i zbog izbora za Evropski parlament,koji se održavaju 9.juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com