Zelenović : Lepo sam vam objasnio, vi pojma nemate šta je nacionalni interes

Stranka „Zajedno“ i poslanički klub „Moramo – Zajedno“ jedini su od početka agresije Ruske Federacije na jednu nezavisnu državu rekli da se to mora osuditi i da se naša spoljna politika mora usaglasiti sa spoljnom politikom Evropske unije jer je to naša obaveza, koju smo kao država preuzeli, rekao je šef poslaničke grupe „Moramo – Zajedno“ Nebojša Zelenović tokom rasprave o razrešenju ministra privrede Radeta Baste.

On je optužio vlast da stalno govori o evropskom putu, a da svi iz vlasti čine sve da tamo nikad ne stignemo.

„Što lepo ne kažete ljudima da vi nećete tamo da idete? Lepo im kažite – mi tamo zaista ne želimo, mi to tako samo kažemo, ali u suštini nas to ne interesuje, jer da interesuje, mi bismo već bili  tamo u ovih 10 ili 11 godina“, rekao je Zelenović.

On je ocenio da se vladajuća većina, kad su sankcije Rusiji. u pitanju, poziva na nacionalni i državni interes a i ne zna šta je to.

„Što lepo ne kažete gradjanima još jednu istinu, a to je da ove reči koje su vama veoma omiljene, ako mogu tako da kažem, evo sada smo čuli od raznih predstavnika, to je nacionalni interes, državotvornost, politika vlade, da je to za vas nešto na odredjeno vreme. Ne mislite vi to stvarno, jer da mislite to stvarno ne biste koristili reč nacionalni interes, ako se to isplati. Mi ćemo ovako ako nam se isplati, a možemo i drugačije ako nam se ne isplati“, govorio je Zelenović.

„Kakve veze ima to da li se vama nešto isplati sa nacionalnim interesom?“ Kada smo mi definisali u ovom parlamentu nacionalni interes? Prošli put sam ovde 20 minuta držao predavanje o tome kako se definiše interes i lepo sam vam objasnio i tada, a mogu i sada da potvrdim, da vi nemate pojma šta je državni interes. Vi nešto naslućujete, ali ne znate to da iskažete i ne možete to ni da pretvorite u politiku zato što ne znate, jer da znate ti bi nacionalni interesi dosad bili ostvareni. Ne može nacionalni interes da bude ako vama ne odgovara cena gasa. Kakav je to nacionalni interes, moliću lepo? Pare? Da li je do para? Pa, što niste rekli gradjanima da je do para“, zapitao se Zelenović, ali nije objasnio do čega je onda, ako nije do para.

Onda se osvrnuo na izlaganje Balinta Pastora iz Saveza vojvodjanskih Madjara.

„Sada je rekao isto jedan predstavnik vladajuće većine iz jedne manjine… Kaže on da ta manjina apsolutno podržava politiku Vlade, da oni jesu za evropski put.Pa što ne puta on Orbana kako je Orban uveo sankcije Rusiji? Pa, kako se Orbanu isplati da uvede sankcije Rusiji i svima oko nas na sto kilometara u okruženju? Svima se isplati da uvedu sankcije Rusiji, a kako to da se nama ne isplati ako dodjemo do toga da su pare u pitanju, pošto kod vas su izgleda pare u pitanju? Kako se svima isplati, samo se nama ne isplati? Što ne kažete ljudima istinu? Počnite da govorite istinu“, rekao je Zelenović.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com