Američke avio-kompanije: Ko ne može da nosi masku, ne može u avion

Dve američke avio-kompanije su saopštile da ubuduće neće tolerisati nikakav, pa ni medicinski razlog, za nenošenje zaštitnih maski u oblasti za koju su avio-prevoznici nadležni.

American Airlines je, kako prenosi Yahoo News, objavila da od 29. jula svako ko leti tom kompanijom mora u oblasti aerodroma i u avionu nositi masku, sem dok jede ili pije.

Kompanija je podsetila da je stav Američke službe za kontrolu i prevenciju bolesti da je nošenje zaštitnih maski najefikasniji način da se zaustavi širenje infekcije koronavirusom.

“Putnici i članovi posade su odlučni da se osećaju bezbednije ukoliko svi nose maske”, saopštila je Alison Tejlor, direktor za odnose sa klijentima u American Airlines.

Southwest Airlines objavio je na svom sajtu da u avionima te kompanije zaštitnu masku mora nositi svako ko je stariji od 2 godine.

“Ukoliko neki putnik nije u stanju da nosi masku iz bilo kog razloga (čak i dokumentovanog medicinskog razloga), mi žalimo što trenutno ne možemo prevoziti takve putnike zbog bezbednosnih rizika od putnika koji bolest mogu prenositi iako nemaju simptoma”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kompanije, čiji sadržaj prenosi Yahoo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com