Kineska panda u američkom ZOO uginula zbog bolesti srca

Džinovska muška panda Le Le – kineska pozajmica, iznenada je 1.februara uginula u Zoološkom vrtu u Memfisu zbog bolesti srca, preliminarni je rezultat autopsije koju su zajedno obavili kineski i američki stručnjaci za pande.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Kineske asocijacije zooloških vrtova, a prenosi Global Times, autopsija je isključila uobičajene uzroke slučajne smrti kao što su uvrtanje creva, prskanje aorte, prskanje gnojne upale jetre ili masivno krvarenje.

Dodatni patološki testovi potrebni su da bi početni rezultati bili potvrdjeni.

Pošto je i u kineskoj javnosti nastala zabrinutost za uslove življenja i stanje zdravlja preostale ženske džinovske pande u Zoološkom vrtu u Memfisu, Ya Ya je pregledana i utvrdjeno da ona, sem gubitka dlake zbog kožne bolesti,ima dobar apetit, normalan izmet i stabilnu težinu.

Radi se na tome da Ya Ya što ranije ove godine bude vraćena u Kinu.

Le Le iz Šangajkog, a Ya Ya iz Pekinškog zoološkog vrta stigli su u Memfis (savezna država Tenesi) 2003.godine po 10 – godišnjem zajedničkom istraživačkom projektu Kineske asocijacije zooloških vrtova i američkog zoološkog vrta, a sporazum o njihovoj pozajmici produžen je 2013.godine na još deset godina.

Global Times podseća da je, prispećem Le Le i Ya Ya, Zoološki vrt u Memfisu postao jedan od ukupno četiri zoološka vrta u SAD koji imaju pande.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com