Moskva: Blokade Olimpijade neće biti

„Mi, bez svake sumnje, nećemo objavljivati nikakvu blokadu“, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin povodom jučerašnje odluke Medjunarodnog olimpijskog komiteta.

„Ali, sve to izgleda kao apsolutno režirana i politički motivisana odluka. Mi to vidimo. Tu za mene nema nikakve sumnje“, rekao je Putin tokom posete automobilskoj industriji GAZ.

On je podsetio kako se pred Olimpijadu u Sočiju tvrdilo da Rusiji organizacija tog dogadjaja neće poći za rukom.

„I šta se dogodilo? Stalno smo slušali jedno te isto, da Rusija nije spremna, da neće moći, da neće uraditi. Kad smo sve uspeli, kad smo sve završili, počela je druga linija napada: tamo je loše, ovde je loše. Zatim se počelo s meldoninom“, rekao je Putin.

On, prema navodima ruskih medija, tvrdi da su taj preparat sportisti uzimali ceo život, a onda su ga iz nekih razloga proglasili nedopuštenim i počeli da diskvalifikuju sportiste.

MOK je zabranio ruskim sportistima da na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji učestvuju pod zastavom Rusije, kao i izvodjenje ruske himne na tom takmičenju. Zabrana je izrečena zbog optužbi za sistematsku manipulaciju doping-testovima za vreme Olimpijade u Sočiju. Ruski sportisti već su počeli da podnose žalbu na ovu odluku Sportskom arbitražnom sudu.

Ruski sportisti, koje na učešće poziva četvoročlana komisija na čelu sa bivšim ministrom sporta Francuske, mogu nastupati pod olimpijskom zastavom, a u slučaju njihove pobede, slušaće se olimpijska himna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com