Rudi Đulijani u bolnici

Advokat Rudi Đulijani smešten je u bolnicu pošto mu je test na Covid-19 bio pozitivan.

O tome je američku javnost tvitom obavestio predsednik SAD Donald Tramp:

„Rudi Đulijani, najbolji gradonačelnik u istoriji Njujorka do današnjeg dana i onaj koji je neumorno radio na razotkrivanju najnepoštenijih izbora u istoriji SAD, dobio je pozitivan rezultat testa na koronavirus. Ozdravi što pre Rudi, mi nastavljamo“, objavio je na svom Twitter nalogu američki predsednik.

Rudi Đulijani je koordinator grupe pravnika koji nastoje da ospore rezultate američkih predsedničkih izbora. Zato je u poslednje vreme putovao u više američkih država. Poslednji put u Arizonu, Mičigen i Džordžiju.

Oba doma parlamenta države Arizona obustavljaju rad na nedelju dana iz razloga predostrožnosti, objavio je The Arizona Republic Report.

Izborni štab Donalda Trampa je, međutim, saopštio da nema državnih službenika koji su sa Đulijanijem bili u „bliskom kontaktu“ kako ga definiše Centar za kontrolu i prevenciju bolesti odnosno na rastojanju manjem od šest stopa tokom najmanje 15 minuta vremena.

Taj štab je takođe saopštio da je Đulijani testiran dva puta, pre putovanja u Arizonu, Mičigen i Džordžiju, i da je test oba puta bio negativan. Najmanje 48 sati po povratku sa tog puta nije imao nikakve simptome.

Neimenovani izvor u tom štabu rekao je Njujork tajmsu da je Đulijani krajem prošle nedelje počeo da se oseća loše.

Huffington post je, međutim, preneo video klip koji je postavio jedan korisnik Twitter-a na kome Đulijani, koji ne nosi masku, poziva jednu službenicu iz Detroita, dok sedi pored njega, da „ako bi joj tako bilo konforno skine masku kako bi je ljudi bolje čuli“ tokom njenog svedočenja o izbornim neregularnostima.

Žena je, čuje se i vidi na snimku, pitala prisutne da li je čuju, neko je rekao da je čuju i ona je ostavila masku.

Huffington post tvrdi da je video klip načinjen dan pre nego što je Donald Tramp u nedelju objavio da je Đulijani pozitivan.

Kako su objavili američki mediji, Đulijani je rodjen 28. maja 1944. godine, ima 76 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com