Rusku vakcinu proizvodiće u Indiji, na Filipinima i u Brazilu

Ruska vakcina koju je stvorio Institut Gamaljej u saradnji s Ministarstvom odbrane proizvodiće se i u Indiji, na Filipinima i u Brazilu.

Kako je prenela ruska državna televizija Rusija 1, interes da se u njihovim pogonima proizvodi ova vakcina iskazalo je 20-tak država.

Direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dimitrijev ponovio je danas svoju izjavu datu CNN-a da bi ta vakcina trebalo da bude registrovana u narednih desetak dana. Da će njena masovna proizvodnja početi najesen, a vakcinacija, najpre medicinskih radnika i učitelja, u oktobru.

Uporedo će se obaviti treća faza kliničkih istraživanja te vakcine. A najavljeno je da će ona, kako nauka zahteva, biti testirana i van Rusije, najverovatnije najpre u Saudijskoj Arabiji.

Zanimljivo da je Kiril Dimitrijev za CNN izjavio da je sam već primio tu vakcinu tokom eksperimentalne faze. Blumberg je kao senzacionalnu vest nedavno objavio da su eksperimentalnom vakcinom već vakcinisani direktori ruskih državnih kompanija, biznismeni i državni službenici. Moskva je to odlučno demantovala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com