Vakcina će promeniti sve: A zašto se onda umire od gripa, tuberkuloze, hepatitisa B…

Popularni ruski lekar i predstavnik Informacionog centra za praćenje situacije s koronavirusom Aleksandar Mjasnjikov, plastično je objasnio šta će se desiti kad budemo imali vakcinu od Covid-19.

“Male boginje (postoji vakcina) – 140.000 smrti godišnje. Pneumokoka (postoji vakcina) – 2 do 2,5 miliona smrti godišnje. Hepatitis B (postoji vakcina) – 650.000 smrti godišnje. Tetanus (postoji vakcina) – 89.000 smrti godišnje. Rotavirus (postoji vakcina) – 800.000 smrti godišnje. Rak materice (postoji vakcina) – 250.000 smrti godišnje. Tuberkuloza (postoji vakcina) – 1,5 milion smrti godišnje. Grip (postoji vakcina) – od 650.000 do milion smrti godišnje”, izneo je dr Mjasnjikov neutešnu svetsku statistiku.

A poenta: Covid-19 (ne postoji vakcina) – 195.000 smrti, u trenutku kad je pisao za kanal Telegram.

“Sada svi čekaju vakcinu od novog koronavirusa. A 1919. godine je ‘španjolka’ odnela 100 miliona života. To je grip H1N1. On je i sada medju nama. Došao nam je pre 100 godina od životinja (kao i novi koronavirus) i ostao medju ljudima. Stanovništvo je delimično zaštićeno nastalim imunitetom. Ali nije zaštićeno do kraja, od H1N1 godišnje umiru desetine i stotine hiljada ljudi. Iako od njega postoji vakcina! Sastavni je deo svih vakcina protiv gripa. Da li se vi vakcinišete? Aha, pa to vam i govorim”, napisao je dr Mjasnjikov a prenosi ruski poslovni list Vzgljad.

On takodje upozorava da vakcina ne služi za individualnu zaštitu nego za dostizanje kolektivnog imuniteta. Svako ko odbija da se vakciniše otvara rupu na frontu borbe s bolešću.

On je ranije izjavio da slepi miševi postoje odvajkada, kao i koronavirusi, samo nije bilo virusologa i medija da nas o tome izveštavaju.

Mjasnjikov je takodje upozorio da bi predugo zadržavanje mera izolacije moglo da ima takve posledice da bi Covid-19 ispao prava sreća u poređenju sa tim.

“Lično sam ubeđen da izolacija ne sme da traje preko određenog roka jer bi inače mogli nastati takvi problemi u poređenju s kojima bi Covid-19 bio prava sreća. Već sad imamo porodično nasilje, psihičke bolesti, pogoršavanje hroničnih bolesti, a sve se to još pogoršava zbog ekonomske situacije ljudi”, rekao je Mjasnjikov za Radio Sputnjik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com