Vučić se stvarno vakcinisao

Posle više najava, predsednik Republike Srbije se danas i vakcinisao protiv Covid-19, kineskom vakcinom Sinopharm.

Vest o tome prenela je i Kineska centralna televizija, kao i izjavu Vučića da se posle vakcinacije dobro oseća.

Vakcinacija je obavljena, kako je i najavljeno, u Zdravstvenoj stanici Rudna Glava Doma zdravlja „Veroljub Cakić“ u Majdanpeku, gde se Vučić nalazi u jednodnevnoj poseti.

Predsednika Srbije je vakcinisala pedijatar Anita Repedjić.

On je posle vakcinacije izjavio: „Nisam ni osetio“.

Kineska vakcina Sinopharm napravljena je na tradicionalnoj platformi umrtvljenog virusa.

Vakcina Sinopharm (Peking) jedna je od 13 vakcina protiv ove bolesti koje su odobrene za hitnu upotrebu bar u jednoj državi na svetu. Sinopharm (Peking), koja je u upotrebi u Srbiji, testirana je na dobrovoljcima u Kini, Bahreinu, Egiptu, Jordanu, UAE, Peruu, Argentini.

Dosad je odobrena za hitnu upotrebu u 30 država: Argentini, Bahreinu, Belorusiji, Boliviji, Brunejima, Kambodži, Kini, Egiptu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Gabonu, Gvajani, Madjarskoj, Iranu, Iraku, Jordanu, Laosu, Maldivima, Crnoj Gori, Maroku, Mozambiku, Namibiji, Nepalu, Pakistanu, Peruu, Senegalu, Srbiji, Sejšelima, UAE, Venecueli i Zimbabveu.

Dosad je bar u jednoj državi u svetu za hitnu upotrebu odobreno 5 kineskih vakcina: Sinovac CoronaVac (umrtvljeni virus), Sinopharm (Vuhan), Sinopharm BBIBP-CorV (Peking), CanSino Ad5-nCoV i Anhui Zhifei Longcom RBD – Dimer.

One thought on “Vučić se stvarno vakcinisao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com