Bitka za Titov komšiluk: Knežević, Djukanović i Arapi u bolnici Meljine

Crnogorski biznismen Duško Knežević optužio je crnogorskog predsednika Mila Djukanovića da je osnovao of šor firmu na Kipru kako bi postao vlasnik bolnice Meljine, poznate i po tome što joj se u prvom komšiluku nalazila vila Josipa Broza Tita.

„Of šor firmu na Kipru Vagor investment limited, za koju je prvo negirao da je ima, pa je suočen sa papirima priznao da je njegova, osnovao je sa ciljem da preko nje formalno postane vlasnik bolnice Meljine i pripadajućeg zemljišnog kompleksa od 50.000 kvadrata“, navodi Knežević, a prenose podgoričke Vijesti.

„Da bi sakrio tragove, kao formalni zastupnik firme upisana je druga osoba, a naš dogovor je bio da on i moje kompanije dijele zajednički udio 50:50, te da strateški partner bude Abu Dabi Capital Group sa svojim procentom vlasništva”, nastavlja s optužbama Knežević, koji sam tvrdi da se nalazi u Londonu dok mu je u Crnoj Gori odredjen pritvor u odsustvu, a od dve njegove poslovne banke jedna je u stečaju (IBM) a druga (Atlas) pod moratorijumom u očekivanju spasa dokapitalizacijom.

„Pozivam lažova koji se predstavlja kao predsjednik Crne Gore da kaže ko mu je osnovao firmu na Kipru i ko su mu svjedoci da je njegova“, ne bira ni Knežević reči kad govori o Djukanoviću.

„U partnerstvo s Abu Dabi Capital Group sam ušao na njegov zahtjev jer su Arapi bili vlasnici Crowne Hospital u Londonu, i namjeravali su da ulažu u zdravstveni turizam. Onda je 2008. došla ekonomska kriza, Arapi su prodali bolnicu u Londonu i izašli iz partnerstva u Meljinama, čemu je kumovalo i višegodišnje odugovlačenje sa donošenjem odluka na nivou lokalne samouprave, neophodnih za početak investicija. Arapi su to kasnije prebili investicijom u Atlas capital centru i naplatili izlazak iz Meljina ukupno oko 21 milion eura sa kamatama“, sipa optužbe Duško Knežević, koga predsednik Crne Gore Milo Djukanović naziva odbeglim tajkunom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com