DFC eksperiment – konkurent inicijativi Pojas i put

Izgradnja svetske infrastrukture po modelu zamišljenom u američko-japansko-australijskoj inicijativi Blue Dot Network (BDN), čiji je deo Medjunarodna razvojna korporacija (DFC), još je u fazi eksperimenta sa nizom važnih otvorenih pitanja. I BDN i DFC osnovani su tek krajem 2019. godine.

Inicijativa je namerena da bude konkurent kineskoj inicijativi „Pojas i put“ pre svega u indo-pacifičkom regionu, i medju njene zadatke svakako spada promocija američkih spoljno-političkih ciljeva.

DFC je, po odluci američkog Kongresa, počeo sa radom decembra 2019. godine, pošto je nastao objedinjavanjem Overseas Private Investment Credit Authority (OPIC), Development Credit Authority of the US Agency for Intercontinental Development i više malih kancelarija i fondova.

Mada se tvrdi da je budžet DFC udvostručen u odnosu na budžet institucija od kojih je nastao i iznosi 60 milijardi dolara, američka država ne namerava da poput kineske u ovu inicijativu uloži velike državne pare.

Kao što kinesku inicijativu „Pojas i put“ finansijski prate China Development Bank i China Export – Import Bank, tako će delatnost DFC pratiti Export – Import bank US, kao zvanična agencija američke vlade za kreditiranje izvoza, čiji je glavni zadatak da promoviše američke proizvode i usluge i štiti proizvode „made in America“ od konkurencije na stranim tržištima i tako omogućava kreiranje novih radnih mesta u Americi.

Ali, za razliku od kineske, američka država neće u realizaciju ove inicijative uložiti ogroman državni novac odnosno novac američkih poreskih obveznika.

Smisao te inicijative je upravo u tome da se za infrastrukturne projekte u svetu privuče inače ogroman novac penzijskih fondova i osiguravajućih društava. Dakle, privatni novac.

Američki projekat će, tvrdi se, za razliku od kineskog odlikovati transparentno finansiranje, ekološka održivost i kvalitetna gradnja, ali države u kojima će se ti infrastrukturni projekti izvoditi moraju prihvatiti njihovu višu cenu i duži period gradnje.

Inače se, prema američkim izvorima, procenjuje da će svetske infrastrukturne potrebe u naredne dve decenije iznositi 94.000 milijardi dolara!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com