Dodik: Ne brinite, ruski kredit stiže

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Ruska Federacija, iako pod sankcijama, nije odustala od toga da finansijski pomogne Republici Srpskoj i istakao da još treba dogovoriti tehničke detalje u vezi sa ruskim kreditom, prenosi novinska agencija Srna.

dodik

„Ta pomoć će stići. Već sutra treba da razmijenimo neke tehničke detalje. Riječ je o tome kako će kredit biti plasiran prema Srpskoj“, rekao je Dodik.

On je objasnio da bi, prema uobičajenoj praksi, to trebalo ići pred parlament BiH, gde verovatno Srpska ne bi dobila saglasnost za kredit, pa se zato traže tehničke mogućnosti da se to sprovede na neki drugi način.

„Uvjeren sam i postoji potpuno uvjerenje da će nam Rusija pomoći finansijski“, kazao je predsednik Republike Srpske.

Dodik je ocenio da njegova poseta i poziv za učešće na međunarodnom ekonomskom forumu u Sakt Peterburgu (SPIEF) bio dokaz prijateljskog odnosa prema Srpskoj.

„Republika Srpska poznata je širom Rusije, širom njenog političkog i poslovnog svijeta. Drago mi je da je tokom te posjete ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio odnos prema Srpskoj, kakav je bio i ranije, a pogotovo to što je britansku rezoluciju o Srebrenici ocijenio antisrpskom“, istakao je Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo onim što je učinjeno tokom posete Rusiji na poslovnom planu i ocenio da je partnerstvo Rusije i Srpske – sigurno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com