Pokemoni ovde nisu poželjni: Ni slučajno na minska polja u BiH!

Pomama za pokemonima, zahvaljujući igrici Pokemon Go, već je prešla granicu dobrog ukusa, najblaže rečeno. Zbog mestu neprimerenog igranja te igrice nekoliko organizacija već je zatražilo od kreatora Pokemon Go-a da ukloni pokemone sa njihovih lokacija.

 

Između ostalih, reagovala je i bosanska nevladina organizacija Posavina bez mina, koja se bavi upozoravanjem stanovništva na opasnost od mina zaostalih iz sukoba devedesetih. Oni su na zvaničnoj Fejsbuk stranici saopštili da su obavešteni o slučajevima u kojima su građani u potrazi za pokemonima ulazili i na obeležena minska polja, te su građane pozvali da ni u kom slučaju ne ulaze na obeležena minska, ali i uopšte na nepoznata polja.

Još ranije su iz Memorijalnog centra Aušvic „zabranili“ igricu Pokemon Go, dok je rukovodstvo Memorijalnog parka mira u Hirošimi zatražilo od kreatora igrice da pod hitno ukloni pokemone sa njihove lokacije.

Kreatori igrice iz kompanije Niantic su saopštili da primaju zahteve za uklanjanje pokemona sa određenih lokacija, poput onog od Vrhovnog suda Japana za „izuzećem sudnica od pokemona“, ali i da te zahteve ne realizuju automatski, već da o njima većaju.

Iako bi trebalo da je suvišno, upozorenje da pokemone, ma koliko zaluđeni bili igricom, ne treba tražiti po putevima, vojnim i sličnim objektima, grobljima treba zaista shvatiti ozbiljno. Pre svega zbog nekoliko desetina izveštaja o povredama zbog igranja igrice Pokemon Go upravo na takvim mestima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com