Filipinski ribar ispod kreveta čuvao biser vredan 100 miliona dolara

Neimenovani ribar sa filipinskog ostrva Palavan je pre punih deset godina pronašao džinovski biser koji je celo to vreme čuvao kao amajliju za sreću, a nije ni znao da se radi o dragom kamenu vrednom 100 miliona dolara.

biser

Ove godine mu je požar zahvatio kuću pa se morao rešiti većine stvari, a biser je odlučio predati turističkom službeniku u Puerto Princesci koji je brzo shvatio o čemu se radi.

Biser ima 34 kilograma, a dugačak je oko 60 centimetara što ga čini najvećim biserom na svetu. Dosad je tu titulu držao Alahov biser težak „samo“ 6,4 kilograma i vredan 35 miliona dolara.

Iz turističke zajednice traže pomoć stručnjaka kako bi potvrdili autentičnost bisera i dobili sertifikat da je to zaista najveći biser na svetu.

„Ribar je bacio sidro koje je zapelo za ‘kamen’. ‘Kamen’ je bio pričvršćen za ljusku pa je ribar skočio u more da izvuče sidro, a kada je video ‘kamen’ odlučio je da ga ponese kući. Nije znao koliko vredi pa ga je držao ispod kreveta kao amajliju“, ispričala je turistička radnica, a prenosi Dejli mejl.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com