Funkcioner vladajuće partije Crne Gore osumnjičen za pranje novca

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori osumnjičilo je za pranje novca putem pomaganja Slavoljuba Stijepovića, bivšeg gradonačelnika Podgorice i generalnog sekretara predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Nedavno je predsednik Atlas grupe Duško Knežević objavio video snimak na kome on predaje koverat tadašnjem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću.

Knežević tvrdi da se u koverti nalazi 100.000 evra koje je Knežević, po dogovoru s predsednikom Demokratske partije socijalista Milom Djukanović, donirao toj partiji. Stijepović je već 18. januara saslušan povodom tih optužbi.

Prema navodima crnogorskih medija, istragom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćen je i 21 aktivista DPS-a iz Zete kojima je Stijepović navodno podelio 100.000 evra za aktivnosti na terenu.

Po zakonu, u Crnoj Gori je dopuštena maksimalna donacija fizičkog lica političkoj stranci od 10.000 evra.

Milo Djukanović je priznao da je Knežević bio donator DPS-a. On nije hteo da kaže koliko je iznosila ta donacija, ali je tvrdio da je sve bilo u skladu sa zakonom.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore izdalo je i naredbu, izveštavaju crnogorski mediji, da se istraga proširi protiv predsednika Atlas banke Duška Kneževića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo stvaranja kriminalne organizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com