Medjunarodna poternica za biznismenom Duškom Kneževićem

Interpol Crna Gora podneo je zahtev Interpolu da se raspiše medjunarodna poternica za biznismenom Duškom Kneževićem, prenela je RTCG.

Knežević se tereti da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja se optužuje za pranje novca, utaju poreza i ucene.

Njemu je ranije odredjen pritvor do 30 dana, u odsustvu.

Za to vreme izmedju Kneževića, koji tvrdi da se nalazi u Velikoj Britaniji čije državljanstvo ima, i Demokratske partije socijalista i njenog šefa crnogorskog predsednika Mila Djukanovića nastavlja se javna razmena optužbi. Knežević svoje optužbe objavljuje u podgoričkim Vijestima.

Knežević je objavio da je, na zahtev Djukanovića, finansirao Demokratsku partiju socijalista iznosima iznad zakonom dozvoljenih 10.000 evra i da je izdao nalog da se pokrije lični dug Djukanovića od 16.417 evra i 24 centa nastao po karticama Atlas banke, koje Djukanović poseduje.

Djukanović je potvrdio da je Knežević bio medju finansijerima DPS-a, ali nije hteo da kaže u kojim iznosima, jer je to, rekao je, na saslušanju u Državnom tužilaštvu rekao bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, a i ne bi bilo u redu dok traje postupak istražno-pravosudnih organa.

Djukanović je demantovao da je Knežević donacije DPS-u uplaćivao na njegov zahtev. Predsednik DPS-a i Crne Gore tvrdi da je Knežević uplaćivao donacije toj stranci jer je podržavao njenu politiku stvaranja povoljnog ambijenta za poslovanje.

Oglasila se i Agencija za sprečavanje sukoba interesa. Ta Agencija tvrdi da, sudeći po dokumentaciji DPS-a a njoj po zakonu dostavljenoj, nije bilo donacija protivnih zakonu.

Djukanović je potvrdio da ima dve revolving kartice (master i visa gold) Atlas banke, po svakoj je mogao da pravi račun do 30.000 evra. On tvrdi da je sve obaveze po tim karticama uredno izvršavao. I da je za dug od 16.417 evra i 24 centa saznao u utorak. Banka ga o tom dugu nije obavestila, ali je sada s njom u kontaktu kako bi se postojanje tog duga razjasnilo.

U crnogorskim medijima se otvara nov predmet medjusobnih optuživanja izmedju Kneževića i Vlade Crne Gore: Opšta bolnica Meljine, koju je Knežević kupio u postupku privatizacije, a koja je trenutno u stečaju.

Knežević tvrdi da je Vlada Crne Gore minirala spašavanje bolnice poravnanjem, a Vlada tvrdi da je dogovor propao zbog megalomanskih zahteva Kneževića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com