Hapšenja u FIFA-i: I Rusija ima razloga za brigu

Bivši šef kancelarije FIFA-e u Moskvi Valerij Čuhrij izjavio je za list Izvestija da se, prema dosada objavljenim detaljima, hapšenja u FIFA-i tiču pre svega Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, a ne i SP u Rusiji 2018. godine, ali da „povoda za uznemirenje ima“.

Valerij Čuhrij

„Ne verujem da će biti istražena samo odluka o šampionatu u Kataru. Izbor država-domaćina šampionata sveta 2018. i 2022. godine išli su povezano. I cela nezavisna istraga koja je tokom poslednje dve godine vodjena po optužbama Engleza, doticala se i Rusije. Ali, za razliku od Katara, nikakve nepravilnosti nisu iznete. Medju okrivljenim su pretežno latinoamerički činovnici. Ali sada je teško reći kakvim činjenicama raspolaže istraga. Zato se može sve očekivati – sve do odluka o ruskom šampionatu“, rekao je Čuhrij.

On smatra da je akcija privođenja isplanirana da se dogodi na dva dana pred izbor novog predsednika FIFA-e, kad su delegati počeli da pristižu u Cirih. Čuhrij smatra da će i privođenja i najavljena analiza svih odluka u poslednjih 20 godina snažno pogoditi Sepa Blatera, koji je opet kandidat za šefa FIFA-e, a koji je na vlasti od 1998. godine, ali da neće i ugroziti njegovu pobedu jer ga „sem azijskih i afričkih podržavaju i evropske federacije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com