Najbogatiji Rus potvrdio vezu sa fondom Dar

Ruski biznismen Leonid Miheljson potvdio je da je dao pare za Fond “Dar“ koji se u filmu „Ne zovite ga Dimon“ dovodi u vezu sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Miheljson, koji je po najnovijem rejtingu magazina Forbs najbogatiji gradjanin Rusije, potvrdio je da je firma „Levit“, čiji je on većinski valasnik, osnivač fonda za realizaciju društveno značajnih projekata „Dar“.

Miheljson, čije se bogatstvo procenjuje na 18,4 milijarde dolara, saopštio je da će nastaviti da podržava taj fond u čijem operativnom radu, podvlači se u saopštenju biznismena, on ne učestvuje.

U filmu „Ne zovite ga Dimon“, Fond za borbu protiv korupcije opozicionog kandidata za predsednika Rusije Alekseja Navaljnog fondovi Socgosprojekt i Dar sumnjiče se da u stvari posluju u materijalnom interesu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, a insinuira se da ruski biznismeni donirajući te fondove u stvari podmićuju Medvedeva.

Prema navodima ruskih medija, direktor Fonda za borbu protiv korupcije Roman Rubanov podneo je Istražnom komitetu Ruske Federacije krivičnu prijavu protiv jednog od najbogatijih ruskih gradjana Ališera Usmanova pozivajući se na dva člana Krivičnog zakona- o davanju mita i primanju mita.

Sam Ališer Usmanov je, prema uvidu u zvanične spise, podneo krivičnu prijavu protiv osnivača Fonda za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog optužujući ga za klevetu.

Najzad, protiv Navaljnog je tužbu najavio i Ilja Jeljisejev koji je na čelu tih fondova za realizaciju društveno značajnih projekata, a Fond za borbu protiv korupcije tvrdi da je školski drug i osoba od najvećeg poverenja Dmitrija Mevedeva.

U ruskim medijima preovladjuju komentari prema kojima vlast u Rusiji previše olako prelazi preko činjenice da su optužbe Fonda za borbu protiv korucije na ulicu izvele neobično veliki broj mladih ljudi, koji su dosad smatrani najtvrdjim poklonicima ruskog predsednika Vladimira Putina.Bez obzira na to  da li su oni uopšte u materiji koja je bila okidač za njihov izlazak na ulice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com