Putin: Nešto im se otkačilo u mozgu?

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je, pred samit G20, intervju Prvom kanalu nemačke televizije (ARD) u kome je rekao da Zapad ograničavajući ruskim bankama pristup međunarodnim finasijskim tržištima ustvari šteti Ukrajini. Citati iz intervjua objavljeni su na oficijelnoj stranici Kremlja.

„Naše ruske banke u ovom trenutku kreditiraju ukrajinsku ekonomiju sa 25 milijardi dolara. Ako naši partneri u Evropi i SAD hoće da pomognu Ukrajini, kako mogu da joj podrivaju finansijsku bazu, ograničavajući našim finansijskim institucijama pristup međunarodnim tržištima kapitala. Oni hoće da upropaste naše banke? Ali tako će upropastiti Ukrajinu. Razmišljaju li oni uopšte o onome što rade ili ne. Ili im je politika potpuno zamaglila oči. Oči su, kao što je poznato, deo mozga, koji je izbačen spolja. Je li se kod njih nešto otkačilo u mozgu?“, rekao je Putin u intervjuu ARD-u.

On je naveo primer dva kredita Gasprombanke od ukupno 3,2 milijarde dolara kojima je, po rečima ruskog predsednika, finansirana ukrajinska energetika i zapretio da bi Gasprombanka mogla, u slučaju da ti kredti ne budu uredno servisirani, da traži njihovu prevremenu otplatu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com