Peticija da se Soros proglasi domaćim teroristom

Peticiju koja od administracije američkog predsednika Donalda Trampa zahteva da milijardera Džordža Sorosa (87) i organizacije koje je on osnovao proglasi domaćim teroristima i konfiskuje im imovinu, potpisalo je više od potrebnih 100.000 ljudi.

Na odeljku sajta Bele kuće pod nazivom „We the people“ ovu je peticiju postavio korisnik s pseudonimom E. B. Portal. „We the people“ otvoren je 2011. godine za vreme prethodnog američkog predsednika Baraka Obame.

Potpisnici peticije optužuju Sorosa da je osnovao desetine a možda i stotine organizacija s jedinim ciljem da doprinese krahu ustavne vlasti. Soros se optužuje i za „nezdrav i neosnovan uticaj na celu Demokratsku partiju i veći deo federalne Vlade SAD“.

Prikupljenih 100.000 potpisa obavezuju američku administraciju da na peticiju odgovori, ali Vašington tajms podseća da Trampova administracija još nije odgovorila ni na jednu peticiju koja je zadovoljila traženi uslov. Napominje se da je peticija koja zahteva objavljivanje Trampove poreske prijave sakupila 1,1 milion potpisa, pa ništa.

Džordž Soros je podržavao predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com