Danas u školu polaze osnovci u 8 država Evrope

Iako je 1. septembar bio petak, pa odmah na vikend, osnovci u 10 evropskih država krenuli su u školu, dok će njihovi vršnjacu u još 8 država u školu krenuti danas.

U petak je, sem osnovcima iz Srbije, školska godina počela osnovcima u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Estoniji, Madjarskoj, Irskoj, Litvaniji, Letoniji, Sloveniji, Velikoj Britaniji i – Rusiji.

U ponedeljak 4. septembra u školu polaze osnovci u Austriji (tri pokrajine), Češkoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Holandiji (severni region), Poljskoj i Slovačkoj.

U utorak 5. septembra školska godina će početi osnovcima u Italiji – okrug Bolcano u Južnom Tirolu.

Deca u Portugaliji u školu kreću 8. septembra.

U šest pokrajina Austrije, na Kipru, u Grčkoj, devet gradova u Španiji, i u Rumuniji škola počinje 11. septembra.

U nemačkoj pokrajini Bavarskoj u školu se kreće 12. septembra, a u Bugarskoj, italijanskim pokrajinama Lacio, Emilija Romanja i Toskana, i u Luksemburgu u školu se polazi 15. septembra.

Školarci u Turskoj u školu polaze 18. septembra, a oni u Malti tek 25. septembra

Neko vam na ovom evropskom spisku nedostaje? Da? E pa školarci u severnijem delu Evrope krenuli su u školu još u avgustu: prvo oni u Bremenu i Donjoj Saksoniji (Nemačka) već 3. avgusta, pa oni u Finskoj 10. avgusta, pa osnovci u švajcarskom kantonu Aargau i u Danskoj 14. avgusta, u Švedskoj i Škotskoj u školu se krenulo 16. avgusta. I najzad, osnovci na Islandu i u Lihtenštajnu, Holandiji (centralni deo) i Norveškoj osnovci su u školu krenuli 21. avgusta.

Pri utvrdjivanju vremena polaska u školu vodi se računa o regionalnim vremenskim prilikama, ali i o saobraćajnom pritisku na puteve pri odlasku ili povratku s odmora. Zbog meteoroloških promena, ima predloga u nekim zemljama da se datumi početka školske godine prilagode.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com