Počeo samit BRIKS-a i ŠOS-a

U ruskom gradu Ufa, danas i sutra se održava Samit organizacija BRIKS i Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), a okupiće se lideri tri kontinenta, prenosi internet portal Sputnjik.

briks

Tokom dvodnevnog sastanka, lideri Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike razgovaraće o bližoj tehnološkoj, finansijskoj i industrijskoj saradnji.

Na samitu bi trebalo da bude usvojena nova ekonomska strategija i da počne sa radom Nova razvojna banka te organizacije. Razvojna banka biće alternativa zapadnim bankarskim sistemima i imaće za cilj da podrži infrastrukturne projekte u zemljama u razvoju.

Ministri BRIKS-a će razmatrati strategiju ekonomskog partnerstva unutar te organizacije i inicijative u oblasti trgovine i investicija, saradnju u okvirima Svetske trgovinske organizacije i G20, kao i međunarodne ekonomske teme, prenela je ranije pres-služba Ministarstva ekonomskog razvoja Ruske Federacije.

Jedno od pitanja uključenih u dnevni red sastanka na inicijativu Rusije jeste saradnja u oblasti elektronske trgovine.

Pored toga, tema će biti i saradnja BRIKS-a i Evroazijske ekonomske unije.

Očekuje se da će, tokom samita, Indija i Pakistan pristupiti vojno-bezbednosnoj organizaciji ŠOS.

Ufa se nalazi u podnožju Urala i glavni je grad ruske Republike Baškortostan. Prema popisu iz 2010. godine Ufa ima 1,062 miliona stanovnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com