Saudijski prestolonaslednik kupuje Mančester junajted?

Priče o preuzimanju jednog od najpoznatijih fudbalskih klubova na svetu, Mančester junajted, od strane saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana ponovo su aktuelne.

Britanski mediji spekulišu da je prvi čovek Saudijske Arabije sada spreman da poveća svoju prethodnu ponudu od skoro 4 milijarde dolara.

Kevin Glejzer, jedan od suvlasnika fudbalskog kluba iz Mančestera, pretvorio je svoje akcije B kategorije u A kategoriju. To znači, podvlači The Sun, da se njegovim akcijama sada trguje na Njujorškoj berzi i da bi, u sklopu ovih spekulacija, one veoma brzo mogle da promene vlasnika.

Kevin Glejzer, jedan od šestoro dece Malkoma Glejzera, vlasnik je 13 odsto akcija Mančester junajteda. Njihova vrednost procenjuje se na oko 400 miliona dolara.

Medjutim, da bi kontroverzni, malo je reći, saudijski prestolonaslednik preuzeo Mančester junajted, biće mu potrebne i akcije koje su trenutno u rukama Kevinove braće Avrama, Džoela, Brajana i Edvarda, i sestre Darsi.

Saudijska strana ove spekulacije nije komentarisala, a prethodne “ponude” je okarakterisala kao “u potpunosti lažne”. Istini za volju, saudijska strana i nije poznata po istini. Podsetimo se samo sada već dobrano zaboravljenog Džamala Kašogija, novinara koji je u saudijskom konzulatu u Istanbulu otet, mučen, zverski ubijen i raskomadan.

Porodica Glejzer je Mančester junajted, uz ogromno protivljenje navijača kluba, kupila 2015. godine za oko 1,4 milijarde dolara.

Računica je jasna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com