Teški pregovori s jedinim ponudjačem za gradnju Moravskog koridora

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su pregovori s konzorcijumom Behtel-Enka o izgradnji Moravskog koridora – teški.

„Vlada Srbije, Ministarstvo, Koridori Srbije kao investitor i druge institucije vode pregovore o potpisivanju komercijalnog ugovora sa Behtelom. Osamsto miliona evra je ogroman iznos i traži detaljno pregovaranje i ne čudi što su pregovori teški”, rekla je ministarka navodi se na sajtu Ministarstva gradjevine, saobraćaja i infrastrukture.

Medjutim, pregovori s ponudjačem, koji se JEDINI javio na javni poziv za izbor strateškog partnera već zbog same činjenice nepostojanja konkurencije moraju biti teški i skupi. Iako je vrednost posla unapred odredjen – 800 miliona evra.

Hronologija izbora konzorcijuma Behtel-Enka za glavnog izvodjača radova na 112,23 kilometra dugom Koridoru Pojate – Preljina izgledala je ovako:

U februaru 2019. godine ministarka Zorana Mihajlović je za RTS izjavila da je o uslovima finansiranja Moravskog koridora u Londonu razgovarala sa predstavnicima kompanije Behtel i najavila da će ti razgovori biti nastavljeni u narednih mesec dana.

Maja 2019. godine ministarka Mihajlović je potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji sa američkom kompanijom Behtel, zasnovan na sporazumu dve zemlje. Prema tom Memorandumu posao gradnje Moravskog koridora trebalo je da dobije američka firma Behtel, bez tendera.

Vest o dodeli posla bez tendera, a naročito vest o ceni posla od 800 miliona evra, izazvala je reakciju uticajnih opozicionih narodnih poslanika.

Početkom jula, u Narodnoj skupštini je usvojen poseban zakon o Moravskom koridoru. Komisija Vlade Srbije trebalo je da utvrdi konkretne kriterijume za izbor izvodjača.

Početkom avgusta je objavljen javni tender za izbor strateškog partnera za gradnju Moravskog koridora, plus regulacija toka Zapadne Morave i njenih protoka i izgradnja telekomunikacione mreže.

Javni poziv je zahtevao da firma učesnik u prethodne tri godine (2016, 2017, 2018) ima promet sredstava od najmanje milijardu evra, a ukoliko je učesnik konzorcijum, da svaka članica konzorcijuma ima promet sredstava od najmanje milijardu evra.

Učesnicima je dat rok od 21 dana da obezbede Pismo o namerama od medjunarodnih finansijskih institucija, banaka za finansiranje u iznosu od najmanje 400 miliona evra.

Goran Rodić iz Gradjevinsko industrijske komore tim povodom je izjavio:

„Ovo je nameštaljka za Behtel. U startu se eliminiše svaka i pomisao na neku domaću firmu. Ovo izaziva sumnju u postojanje debelih dilova i nečijih ličnih interesa“.

Krajem avgusta je objavljeno da se na ovaj tender javio jedino konzorcijum Behtel-Enka. Dakle, samo jedan učesnik.

Vlada Srbije je 29. avgusta usvojila odluku kojom je posao gradnje Moravskog koridora dodelila konzorcijumu Behtel-Enka.

Kompanija Behtel je već gradila autoputeva u našem regionu.

O tome je za Frankfurter algemajne cajtung neki dan govorio Albin Kurti, relativni pobednik na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, a objašnjavajući svoja neslaganja s bivšim američkim ambasadorom Kristoferom Delom.

„Ambasadora Dela sam jednom sreo, ali imali smo nesuglasice u vezi sa Behtel-Enka auto-putem od Prištine do Tirane, koji je bio tri puta skuplji nego što je trebalo po tržišnim cenama. On se tada jasno zauzeo za taj autoput, a sada radi u Africi za istu firmu (Behtel, prim.aut)”, rekao je Kurti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com