Senator Grejem: Muhamed bin Salman definitivno umešan u ubistvo novinara

Verovatnoća da saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman nije umešan u ubistvo novinara Džamala Kašogija je nula, izjavio je američki senator Lindzi Grejem (Republikanska partija) nakon sastanka sa šeficom CIA Djinom Haspel.

Grejem je dodao da čovek mora biti svojevoljno slep da ne vidi da su Kašogijevo ubistvo orkestrirali i organizovali ljudi pod direktno komandom saudijskog prestolonaslednika.

I Bob Korker, predsedavajući Komiteta za inostrane poslove Senata SAD, smatra da bi Muhameda bin Salmana, kada bi mu se sudilo, porota proglasila krivim “za oko 30 minuta”. I Korker je član Republikanske partije.

Ričard Durbin, senator iz redova Demokratske partije, takodje je uveren, a nakon sastanka sa Haspelovom, da je Muhamed bin Salman naredio Kašogijevo ubistvo. On je istakao da su informacije koje je na sastanku čuo samo potvrdile njegove sumnje.

Medjutim, američki predsednik Donald Tramp i dalje tvrdi da nema saznanja o umešanosti Muhameda bin Salmana u ubistvo Džamala Kašogija. S toga, nema ni reakcije SAD prema tom, više puta je istakao sam Tramp, važnom američk ekonomsko-vojnom partneru.

Džamal Kašogi, priznala je i sama Saudijska Arabija, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra. Njegovo telo nikada nije pronadjeno, a sam vrh Saudijske Arabije odbija odgovornost za ovaj, pokazala su saznanja turskih obaveštajnih službi, svirep zločin.

One thought on “Senator Grejem: Muhamed bin Salman definitivno umešan u ubistvo novinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com