Slede li smene: Ministar Marić optužio Hrvatsku narodnu banku i HANFA-u

Hrvatski ministar zadužen za državnu imovinu Goran Marić večeras je optužio Hrvatsku narodnu banku (HNB) i HANFA (Agencija za kontrolu finansijskih usluga) za dugogodišnje nečinjenje u slučaju Agrokor.

Zanimljivo da je Marić, ne pominjući ga imenom, cinično odgovornost proširio i na bivšeg, dugogodišnjeg (2000-2012) i svojevremeno veoma veoma cenjenog i popularnog guvernera HNB-a Željka Rohatinskog. Marić je gostujući na HRT-u rekao da sve govori mesto na kome je Rohatinski nastavio karijeru po odlasku sa mesta guvernera (Rohatinski je dobio položaj savetnika Ivici Todoriću u Agrokoru na kome je ostao pet godina, sve donedavno).

Marić je najavio da će Vlada Hrvatske predložiti Hrvatskom saboru da ne prihvati redovni godišnji izveštaj HANFA-e i zapitao se kako je moguće da tim dvema finansijskim institucijama promakne nekoliko desetina milijardi emitovanih menica bez pokrića. On je podsetio da je jedini čovek koji se usprotivio nezakonitom delovanju Agrokora, bivši šef HANFA-e Ante Samodol, nestao sa javne scene. Time je Marić insinuirao da je Agrokor bio toliko moćan da je svako protivljenje svojoj moći mogao da kazni i kadrovskom kaznom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com