Uprava: Vulin nije tražio ispitivanje rejtinga, mi smo

Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Srbije reagovala je na tekst “Selo gori, a Vulin ispituje rejting”, objavljen na portalu Ekonomske Vesti 28. marta 2020. godine.

Reakciju prenosimo u celosti:

”Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, u okviru svojih funkcionalnih nadležnosti, već više od deset godina pribavlja uslugu media monitoringa koji sadrži standardne zahteve – pres-kliping, elektronski kliping, veb-kliping, prenos medijskih objava, naslovne strane štampanih medija, alarm-kliping i eksponiranost ministra odbrane na mesečnom nivou u medijima.

Ove usluge pribavljaju se na godišnjem nivou, obnavljaju se redovno i transparentno i nisu ni u kakvoj vezi personalno, sa ličnošću koja obavlja dužnost ministra odbrane. Ekponiranost ministra odbrane jedan je od pokazatelja kojima Uprava za odnose sa javnošću meri medijsku prisutnost aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u javnosti.

To je jedan od načina sagledavanja i unapređenja rada Uprave za odnose sa javnošću, a opravdanost takve aktivnosti potvrđuje podatak da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije institucija u koju građani Srbije imaju najviše poverenje.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin niti je tražio navedenu nabavku niti ona ima bilo kakve veze sa ličnim rejtingom osobe koja obavlja javnu funkciju, već se odnosi na rejting ministra odbrane ko god da obalja ministarsku funkciju i jedan je od pokazatelja ukupne medijske eksponiranosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Podsećamo javnost da su nas neke redakcije napadale i prethodnih godina za istu stvar, bez obzira što i ostala ministarstva u Vladi imaju iste nabavke, pa je interesantno da im je zanimljivo samo Ministarstvo odbrane.”

One thought on “Uprava: Vulin nije tražio ispitivanje rejtinga, mi smo

  • 29. mar. 2020 at 17:07
    Permalink

    Što se ostalih godina tiče, nije mnogo bitno, ali TRENUTNO u vreme epidemije i najave nove recedije, ovo je od životne važnosti. Ne samo za Ministarstvo odbrane, već i za sva ostala. Bez toga, nema nam opstanka, jer šta je racionalan trošak, ako ovo nije? Smradovi jedni.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com