Analitičari : Rod pšenice u Rusiji veoma veliki

Većina analitičara iz zapadnih konsultantskuh kuća procenjuje da će rod pšenice u Rusiji u poljoprivrednoj 2022/23 godini(počela 1.jula)biti veoma veliki, veći nego što je u svom julskom izveštaju prognoziralo Ministarstvo poljoprivrede SAD(81,5 miliona) .

Kako izveštava specijalizovani nemački portal agrarheute, prognozira se da će rod pšenice u Rusiji biti izmedju 86 i 88 miliona tona, a da će izvezeno biti više od 40 miliona tona.

Na skupu o prehrambenoj krizi, koju su organizovale Ujedinjene nacije, zamenik ministra unostranih poslova Rusije Sergej Voršinjin danas je rekao da će Rusija ove godine izvesti 37 miliona tona pšenice, a sledeće godine 50 miliona tona.

On je, kako prenosi TASS, rekao da se koridori koje je otvorila Rusija ne koriste za izvoz ukrajinskih prehrambenih proizvoda, mada su pregovori o tome u toku.

„Deficit isporuka iz Ukrajine u mnogome su kompenzovali drugi proizvodjači, pri tome se humanitarni koridori koje je otvorila Rusija ne koriste, mada pregovori o tome, kao što vi znate, traju“, rekao je Voršinjin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com