Svet vidjen očima Pekinga : Za 42 godine SAD učestvovale u 70 pokušaja obaranja vlada

SAD su izmedju 1947.i 1989.godine učestvovale u 64 prikrivena i 6 otvorenih pokušaja svrgavanja vlasti u drugim državama ne prestajući sa tim ni po okončanju hladnog rata, pozvao se danas  Vang Venbin, portparol Ministarstva inostranih poslova izjasnjavajući se o priznanju bivšeg američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je učestvovao u planiranju obaranja režima u drugim državama.

Vang Venbin se pozvao na podatke iz knjige Lindzi A. O ‘Rurke docenta Bostonskog koledza „Prikriveno obaranje režima : Tajni američki hladni rat“.

Vang je rekao da su SAD godinama kreirale političke nemire u Latinskoj Americi, igrale ulogu u arapskom proleću i podsticale obojene revolucije u Evropi i Aziji, a da je Bolton lično učešće u nekima od njih upravo priznao.

Kad ključni američki političari trube o tkz „medjunarodnom poretku zasnovanom na pravilima“ to čine s jednim ciljem :da SAD osiguraju da mogu lako da se mešaju u unutrašnje stvari drugih država i obaraju njihove vlade po svojoj volji, rekao je Vang.

„Tačno to je suština ‘pravila’ i ‘poretka’ koji ljudi poput Boltona žele po svaku cenu da odbrane. Narodi sveta im to neće dozvoliti“, zaključio je Vang Venbin, portparol Ministarstva inostranih poslova Kine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com