Pariz zapretio halal supermarketu: Počni da prodaješ alkohol i svinjetinu ili te zatvaramo

Vlasti u pariskom predgrađu upozorile su vlasnika halal supermarketa da mora da počne da prodaje svinjetinu i alkohol ukoliko želi da nastavi sa radom. Upozorenje je stiglo nakon žalbi lokalnog stanovništva da ne mogu da kupe širok spektar proizvoda u radnji.

halal

Po uslovima pod kojim je zakupio lokal, Sulejman Jelcin je obavezan da vodi radnju „opšte hrane“.

Lokalne vlasti tvrde da supermarket ne zadovoljava potrebe cele zajednice zbog nedostatka svinjetine i alkohola.

Gradonačelnik pariske opštine Kolombo Nikol Gueta posetio je ranije prodavnicu i naložio vlasniku da napravi odeljak u kome će se prodavati alkohol i svinjetina, jer stariji građani po te namirnice moraju da idu u susedne opštine.

„Mi želimo socijalni miks. Ne želimo da imamo područja u kome žive samo muslimani, kao ni područja u kojima uopšte ne žive muslimani“, rekao je gradonačelnik i dodao da bi reakcija bila ista i da je na tom mestu otvorena košer prodavnica.

Jalcin je svoju odluku da ne prodaje alkohol i svinjetinu branio slabom potražnjom pomenutih proizvoda i sigurnosnim problemima.

„Sve prodavnice sa alkoholom imaju sigurnosne probleme. Prodajem ono što mogu da prodam. Potražnja za svinjetinom je mala i prethodni vlasnik je imao gubitke u tom sektoru“, rekao je Jalcin i dodao da se odredba „opšta hrana“ može tumačiti na više načina.

Slučaj će se naći na sudu 13. oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com