Smešna strana sveta : Ko još veruje Americi?

Da po svet nije opasno tragično, stvarno bi bilo smešno : dan pošto je američki državni sekretar Entoni Blinken okončao svoju pola godina pripremanu  posetu Pekingu, obavljenu navodno u cilju popravljanja krajnje loših odnosa izmedju dve velike zemlje, njegov šef Džo Bajden se u predizborne svrhe javno podsmehnuo i Pekingu i svetu, koji je u stabilizatorsku ulogu Entoni Blinkena poverovao.

Dan pošto je njegov skandalozni sin Hanter Bajden postigao sporazum sa američkim sudom i priznao utaju poreza i nelegalno posedovanje oružja i time sprečio otvaranje drugih dela koja mu se stavljaju na teret, predsednik SAD je predsednika Kine nazvao diktatorom, a „svojim se sinom ponosim“, rekao je.

„Si Djinping se veoma uznemirio kad sam ja oborio onaj balon sa dva teretna vagona špijunske opreme zato što nije ni znao da se on ovde nalazi. To je velika sramota za jednog diktatora. Kad on ne zna šta se dešava. On[balon]nije trebalo tu da bude. On je skrenuo s kursa, govorio je Bajden na skupu za prikupljanje para za predizbornu kampanju u Kaliforniji, a prenose svi svetski mediji prema izveštaju Rojtersa.

Ministarstvo inostranih poslova Kine odmah je reagovalo na Bajdenovu  izokolišnu  ocenu uspešnosti Blinkenovog pekinškog poduhvata.

„Izjave američke strane krajnje su apsurdne, krajnje neodgovorne, ne odgovaraju činjenicama, ozbiljno narušavaju diplomatsku etikeciju, ozbiljna su povreda političkog dostojanstva Kine i otvorena politička provokacija“, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Kine Mao Nin.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com