Autoput Prnjavor–Doboj otvara mogućnost za nove investicije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, na otvaranju deonice autoputa Prnjavor – Doboj, da taj put predstavlja vezu Republike Srpske sa zapadnom i severnom Evropom, čime se otvaraju mogućnosti za nove investicije.

autoput-9-januar

Vučić je tom prilikom objasnio da se duž pomenute deonice autoputa „9. januar“ nalazi 50 odsto privredne i društvene aktivnosti Republike Srpske.

Put je važna komunikaciona veza i ima značajno mesto u sistemu transporta. Izgraditi autoput ne znači samo poboljšati komunikaciju, već znači smisao, cilj i svrhu postojanja. Zato je ta deonica važan deo mreže autoputeva koji se grade i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, dužina nove deonice od 36,6 kilometara, sa ranije izgrađenih 30 kilometara od Prnjavora do Banjaluke, značiće mnogo novog posla, odnosno ostanak građana na svojim ognjištima.

Vučić je najavio da će za mesec dana biti izgrađen i most za pešake koji će povezati Ljuboviju i Bratunac, a uskoro i autoput Kuzmin–Bjeljina, koji će dalje povezati Bjeljinu sa zapadnim delom Republike Srpske.

Istovremeno, predsednik Vlade pozvao je još jednom Republiku Srpsku da spusti tenzije jer su nam potrebni mir i stabilnost, više nego ikada, uz ocenu da ćemo u miru najbrže napredovati.

Deonica Prnjavor–Doboj je prva deonica autoputa „9. januar“ na magistralnom putu Banjaluka–Doboj.

Svečanosti na petlji Prnjavor prisustvovali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer RS Željka Cvijanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, kao i članovi vlada Republike Srpske i BiH i veliki broj građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com