Dogovoren ugovor za novi autoput Surčin–Obrenovac

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa zamenikom direktora direkcije za koncesione kredite kineske „Eksim banke“ Gao Ningom o finansiranju radova na izgradnji autoputa Surčin–Obrenovac.

mihajlović

Mihajlović je istakla da su dogovoreni detalji i da je dobijena saglasnost Ministarstva finansija Vlade Srbije, dok se početak radova, na kojima će učestvovati i domaće kompanije, očekuje početkom 2017. godine.

Ona je izrazila očekivanje da će ugovor o finansiranju za gradnju novog autoputa Surčin–Obrenovac biti potpisan na samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, koji će biti održan do kraja godine.

Potpredsednik Vlade je u junu, tokom poste predsednika NR Kine Si Đinpinga Beogradu, potpisala komericijalni ugovor o projektovanju i izgradnji ove deonice, vredan 233,69 miliona dolara, sa kineskom kompanijom „China Communication Construction Company (CCCC)“.

Na samitu u Rigi se očekuje da bude potpisan i komercijalni ugovor za modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd–Budimpešta, što je bila jedna od glavnih tema sastanka trilateralne komisije Kine, Mađarske i Kine.

Novi autoput od Surčina do Obrenovca biće dug 17,6 kilometara, a njegov sastavni deo je i novi most preko Save, dužine 1.800 metara.

Ovaj put spojiće Beograd sa Koridorom 11 i znatno skratiti put do Čačka, a učešće domaćih firmi u ovom projektu iznosi 49 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com